• slayt
Duyurular

Sayın Üyelerimiz derneğimize katkılarınızı bekliyoruz.


Bitlis Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Sponsorlarımız
DERNEĞİMİZİN TÜZÜĞÜ


BÜNDER BİTLİS ÜNALDI SOSYAL YARDIMLAŞMA, DAYANIŞMA,

EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

MADDE 1 - DERNEĞİN ADI: Bitlis Ünaldı Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma, Eğitim ve Kültür Derneği KISA ADI : BÜNDER

MADDE  2 - DERNEĞİN MERKEZİ: İstanbul dadır

MADDE 3 - DERNEĞİN ŞUBESİ: Açılabilir

MADDE 4- DERNEĞİN AMACI

1-Siyasi bir gaye gütmeksizin Bitlis Merkez Ünaldı Köyü ve yöresinin tarih, sanat ve kültürünü araştırmak.

2- Bitlis Merkez Ünaldı Köyü halkının ekonomik, sosyal ve kültürel dayanışmasını sağlamak ve üyelerin sorunlarına kalıcı çözümler bulmak.

3-Doğum, ölüm, nişan, düğün ve benzeri konularda maddi durumları iyi olmayanlara maddi, diğerlerine ise manevi katkıda bulunmak. Köy halkının ihtiyacı olan diğer işleri yapmak.

4-Halkın yaptığı ve yapacağı tarım, arıcılık, balıkçılık, hayvancılık gibi konularda ilgili kurum ve kuruluşlarla temasa geçerek çalışmalarına yardımcı olmak.

5-Nitelik ve yöresel benzerlikleri bulunan derneklerle federasyonlaşma yolunda öncülük yapmak. Bitlis Merkez ilçe ve köyleri ile ilgili İstanbul ilinde kurulu bulunan dernekler ile irtibat kurarak birlik ve beraberliği sağlamak.

6-Ünaldı Köyünde ağaçlandırma yapmak ve toprak kaymalarına karşı tedbirler alarak ilgili kuruluşlarla çalışma yapmak.

7-Sağlık, eğitim ve Turizm şirketleri ile anlaşma yaparak üyeleri için indirim sağlamak. Köyün tarihi ve turistlik yönlerini anlatan çalışmalar yapmak.

8-İstanbul ilinde bulunan köyleri bir araya getirerek kültür alışverişi yaparak dayanışmayı sağlamak.

MADDE 5 - DERNEĞİN AMACINI GELİŞTİRMEK İÇİN YAPACAĞI ÇALIŞMALAR

1-Yeni üyelerin alınmasına ve onursal üyelerin kazanılmasına çabalar sarfetmek.

2-Amacı ve hizmet konuları ile ilgili gelir getirici projeler için ortaklıklar, iktisadi işletmeler, Vakıflar ve yardımlaşma sandığı kurmak için çalışmalar yapmak.

3-Çocuk yuvaları kreşler açarak üyelerin hizmetine sokmak veya açık alan bu tür yer(ler) ile anlaşmalar yaparak üyelerinin istifadesine sunmak.

4-Amaç ve hizmet konuları için gerekli taşınmaz malları satın almak, kiralamak, ,ihtiyaç fazlası malları genel kurulda alınacak karar doğrultusunda satmak, mevcut mallar üzerinde haciz koydurmak her türlü inşaatı yaptırmak.

5-Dernek amacına yönelik kitap, dergi, broşür ve gazete çıkararak üyelerin kültür hazinesine katkı sağlamak, okul müfredatına uygun destekleyici kurslar düzenlemek, tarım, biçim ve dikiş, arıcılık, çiçek yapımı spor dallarında faaliyet vb kurslar açarak üyelerinin beceri kazanmasını sağlamak.

6-Üyelerin istirahatını temin etmek amacı ile Mülki Amirlikten izin alarak Lokal açmak.

7-Yardım toplama kanunu ve bu ana tüzük hükümlerine göre yardım ve bağış alarak derneğin maddi açıdan güçlü olmasını sağlamak, gerekli görülen üyelerine yardımda bulunmak.

8-Tüm bu etkinlikleri gerçekleştirebilmek için dernek üyeleri arasında hemşehrilik ilişkilerini daha iyi kurabilmek için 5253 Sayılı Dernekler Kanununda yasak sayılmayan ve tüzükte yer almayan çalışmaları yapmak.

9-Şube açma ve temsilcilik verme yetkisi ayrıca ilgili federasyonlara katılma veya kurucu üye olmaya yönetimine girmeye , Genel Kurulu yetkilidir.

MADDE 6 - DERNEĞE ÜYE OLMA ÜYELİKTEN AYRILMA VEYA ÇIKARILMA

Bitlis İli İlçeleri ve Ünaldı Köyü nüfusuna kayıtlı veya akrabalık bağı bulunan Yardımlaşma ve Dayanışmayı benimseyen dernek tüzüğünü kabul eden Medeni hakları kullanma ehliyetine haiz 18 yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı dernek üyesi olabilir. Üyelik talebinde bulunan şahıslar yönetim kurulu tarafından 30 gün içerisinde değerlendirilerek talepte bulunanlara yazılı veya sözlü olarak üyeliğe kabulü veya reddi hakkında kararı bildirir.

Üye kendi isteği ile müracaatta bulunarak üyelikten ayrılabilir. Üyenin müracaatı yönetim kurulu tarafından görüşülerek karara bağlanır. Yönetim kurulu kararını bildirinceye kadar üyenin dernekteki görevi ve üyeliği devam eder.

Derneğin amacına haykırı hareket eden, dernek adını kötüye kullanan, üyeler arasında huzursuzluk yapan ve taahhüt edilen aylık aidatını mazeretsiz olarak bir takvim yılı ödemeyen üyenin yönetim kurulu kararı ile üyeliğine son verilir ve üye kayıt defterinden kaydı silinir. Yapılacak ilk genel kurul toplantısından durum görüşülerek karara bağlanır.

MADDE 7 - DERNEĞİN ORGANLARIN

1-Genel Kurul

2-Yönetim Kurulu

3-Denetleme Kurulu

MADDE 8- DERNEK GENEL KURULUNUN KURULUŞ ŞEKLİ ,TOPLANMA ZAMANI, VE ÇAĞRI VE TOPLANTI USULÜ

            Genel kurul, derneğin en yetkili karar organı olup; derneğe kayıtlı üyelerden oluşur. Derneğin şubesinin açılması durumunda ise şube sayısı üçe kadar genel merkez ve şubelerinde kayıtlı üyelerden; şube sayısı üçten fazla olması durumunda ise genel merkezdeki kayıtlı üyeler şubelere nakledilerek şubelerin genel kurullarında seçilen delegelerden oluşur.

Genel kurul;

1-Bu tüzükte belli edilen zamanda olağan,

            2-Yönetim veya denetim kurulunun gerekli gördüğü hallerde veya dernek üyelerinden beşte birinin yazılı başvurusu üzerine, yönetim kurulunca olağanüstü toplantıya çağrılır. Yönetim kurulu, genel kurulu toplantıya çağırmazsa; üyelerden birinin başvurusu üzerine sulh hakimi, üç üyeyi genel kurulu toplantıya çağırmakla görevlendirir

 Olağan genel kurul, 3 yılda bir, Ekim  ayı içerisinde, yönetim kurulunca belirlenecek gün yer ve saatte toplanır.

Çağrı Usulü*

Yönetim kurulu, dernek tüzüğüne göre genel kurula katılma hakkı bulunan üyelerin listesini düzenler. Genel kurula katılma hakkı bulunan üyeler, en az onbeş gün önceden, toplantının günü, saati, yeri ve gündemi yazılı olarak bildirilmek, üyenin bildirdiği elektronik posta adresine ya da iletişim numarasına mesaj gönderilmek veya mahalli yayın araçları kullanılmak suretiyle toplantıya çağrılır. Bu çağrıda, çoğunluk sağlanamaması sebebiyle toplantı yapılamazsa, ikinci toplantının hangi gün, saat ve yerde yapılacağı da belirtilir. İlk toplantı ile ikinci toplantı arasındaki süre yedi günden az, altmış günden fazla olamaz.

Toplantı, çoğunluk sağlanamaması sebebinin dışında başka bir nedenle geri bırakılırsa, bu durum geri bırakma sebepleri de belirtilmek suretiyle, ilk toplantı için yapılan çağrı usulüne uygun olarak üyelere duyurulur. İkinci toplantının geri bırakma tarihinden itibaren en geç altı ay içinde yapılması zorunludur. Üyeler ikinci toplantıya, birinci fıkrada belirtilen esaslara göre yeniden çağrılır.

Genel kurul toplantısı bir defadan fazla geri bırakılamaz.

Toplantı Usulü*

Genel kurul, katılma hakkı bulunan üyelerin salt çoğunluğunun, tüzük değişikliği ve derneğin feshi hallerinde ise üçte ikisinin katılımıyla toplanır; çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle toplantının ertelenmesi durumunda ikinci toplantıda çoğunluk aranmaz. Ancak, bu toplantıya katılan üye sayısı, yönetim ve denetim kurulları üye tam sayısının iki katından az olamaz.

Genel kurula katılma hakkı bulunan üyelerin listesi toplantı yerinde hazır bulundurulur. Toplantı yerine girecek üyelerin resmi makamlarca verilmiş kimlik belgeleri, yönetim kurulu üyeleri veya yönetim kurulunca görevlendirilecek görevliler tarafından kontrol edilir. Üyeler, yönetim kurulunca düzenlenen listedeki adları karşısına imza koyarak toplantı yerine girerler.

Toplantı yeter sayısı sağlanmışsa durum bir tutanakla tespit edilir  ve  toplantı  yönetim kurulu başkanı veya görevlendireceği yönetim kurulu üyelerinden biri tarafından  açılır. Toplantı yeter sayısı sağlanamaması halinde de yönetim kurulunca bir tutanak düzenlenir.

Açılıştan sonra, toplantıyı yönetmek üzere bir başkan ve yeteri kadar başkan vekili ile yazman seçilerek divan heyeti oluşturulur.

Dernek organlarının seçimi için yapılacak oylamalarda, oy kullanan üyelerin divan heyetine kimliklerini göstermeleri ve hazırun listesindeki isimlerinin karşılarını imzalamaları zorunludur.

Toplantının yönetimi ve güvenliğinin sağlanması divan başkanına aittir.

Genel kurulda, yalnızca gündemde yer alan maddeler görüşülür. Ancak toplantıda hazır bulunan üyelerin onda biri tarafından görüşülmesi yazılı olarak istenen konuların gündeme alınması zorunludur.

Genel kurulda her üyenin bir oy hakkı vardır; üye oyunu şahsen kullanmak zorundadır. Onursal üyeler genel kurul toplantılarına katılabilir ancak oy kullanamazlar. Tüzel kişinin üye olması halinde, tüzel kişinin yönetim kurulu başkanı veya temsille görevlendireceği kişi oy kullanır.

Toplantıda görüşülen konular ve alınan kararlar bir tutanağa yazılır ve divan başkanı ile yazmanlar tarafından birlikte imzalanır.  Toplantı sonunda, tutanak ve diğer belgeler yönetim kurulu başkanına teslim edilir. Yönetim kurulu başkanı bu belgelerin korunmasından ve yeni seçilen yönetim kuruluna yedi gün içinde teslim etmekten sorumludur.

MADDE 9- GENEL KURULUN OY KULLANMA VE KARAR ALMA USUL VE ŞEKİLLERİ

Genel kurulda, aksine karar alınmamışsa, oylamalar açık olarak yapılır. Açık oylamada,  genel kurul başkanının belirteceği yöntem uygulanır.

Gizli oylama yapılacak olması durumunda ise, toplantı başkanı tarafından mühürlenmiş kağıtlar veya oy pusulaları üyeler tarafından gereği yapıldıktan sonra içi boş bir kaba atılır ve oy vermenin bitiminden sonra açık dökümü yapılarak sonuç belirlenir.

Genel kurul kararları, toplantıya katılan üyelerin salt çoğunluğuyla alınır. Şu kadar ki, tüzük değişikliği ve derneğin feshi kararları, ancak toplantıya katılan üyelerin üçte iki çoğunluğuyla alınabilir.

Toplantısız veya Çağrısız Alınan Kararlar*

Bütün üyelerin bir araya gelmeksizin yazılı katılımıyla alınan kararlar ile dernek üyelerinin tamamının bu tüzükte yazılı çağrı usulüne uymaksızın bir araya gelerek aldığı kararlar geçerlidir.  Bu şekilde karar alınması olağan toplantı yerine geçmez.

MADDE 10 - DERNEĞİN BORÇLANMA ESAS VE USÜLLERİ

Dernek amaç ve gayelerini gerçekleştirmek amacı ile satın alacağı demirbaşları ve gayrimenkulleri için genel kuruldan alacağı karar ile aynı kararda belirtilen miktarda borçlanabilir. Dernek bu borcunu dernek gelirlerinden öder.

MADDE 11 - GENEL KURULUN GÖREV VE YETKİLERİ

1

Dernek organları seçimi.

2

Ana tüzüğün değiştirilmesi.

3

Yönetim kurulu tarafından hazırlanan bütçenin aynen veya değiştirilerek kabulü.

4

Yönetim ve denetleme kurallarının raporlarının görüşülmesi.

5

Yönetim kurulunun ibra edilmesi.

6

Dernek için gerekli taşınmaz malların satın alınması veya mevcut taşınmaz malların satılması hususunda yönetim kuruluna yetki vermek.

7

Derneğin feshedilmesi genel kurulun görev ve yetkisi arasındadır.

8

Derneğin bir üst kurula katılmasına karar vermek ve Federasyonda derneğimizi temsil edecek delegeleri belirlemek.

9

Dernek şubesinin açılmasına karar vermek ve şube kuracak yerleri belirlemek.

MADDE 12 - YÖNETİM KURULUNUN TEŞKİLİ

Yönetim kurulu 7 asil 7 yedek üyeden oluşur. Genel kurulca gizli oylama ve açık tasnif usulü ile seçilirler. Yönetim kurulu asil üyelerden boşalma olduğu zaman yedekler ile tamamlanması zorunludur. Yedek üyeler almış olduğu oy sırasına göre asil üyeliğe çağırılırlar. Yönetim kurulundaki boşalmalar nedeni ile yedek üyelerinde göreve çağrılması ile yönetim üye tam sayısının yarısından aşağı düşerse yeniden seçim için genel kurul 1 ay içerisinde olağanüstü toplantıya çağırılır.

MADDE 13 - YÖNETİM KURULUNUN GÖREV VE YETKİLERİ

1-Türk yasaları ve ana tüzük hükümleri doğrultusunda gereken kararları almak ve genel kurul kararlarını uygulamak.

2-Derneği dernek başkanı aracılığı ile temsil etmek yada gerektiğinde diğer üyelere de yetki vermek.

3-Çalışma dönemi, çalışma, çalışma programı ile yıllık bütçe, gelir ve gider çizelgelerini hazırlamak veya hazırlatmak.

4-Geçen çalışma dönemi ile çalışma raporu, bilanço ve gelir-gider çizelgelerini hazırlamak.

5-Dernek başkanının önerisi üzerine üyelik nitelik ve koşullarını yitiren amaç ve konularından uzaklaşan bu ana tüzük hükümleri ve genel kurul kararına aykırı hareket eden aykırı söz veya eylemlerde bulunan üyeler hakkında gerekli cezayı vermek.

6-Genel kurul toplantılarının tarihi, saati yerini ve gündemini saptamak.

7-Derneğin işlerini yürütecek personel ve danışmanları atamak. Gerekli olduğunda işlerine son vermek.

8-Geçen çalışma dönemi sorumlusu yönetim kurulunda görev ve bilanço gereği derneğin mal varlığı teslim almak ve aynı biçimde gelecek çalışma dönemi yönetim kuruluna teslim etmek. Gerekli diğer işlem ve uygulamaları yapmak.

9-Dernek üye aidatlarını günün şartlarına göre karar alarak belirler.

10- Yönetim Kurulu Başkanı bankalarda hesap açabilir, hesabın işleyişini Yönetim Kurulu belirler.

MADDE 14 - DENETLEME KURULU VE GÖREVLERİ

3 asil ve 3 yedek üyeden oluşur. Denetleme kurulu derneğin bütçe hesap ve işlemleri ile ilgili defter ve belgeler üzerinde yapacağı inceleme sonuçlarını dilek ve önerilerini yönetim kuruluna bildirmek. Yönetim kurulunca hazırlanan çalışma dönemi programı ile yıllık bütçe yönetmeliği ve gelir-gider çizelgelerinin görüşüleceği yönetim kurulu toplantılarında hazır bulunarak dilek ve önerilerini belirtmek. Yılda bir defadan az olmamak üzere denetim görevini yerine getirmek.

MADDE 15- DERNEĞİN GELİRLERİ VE ÜYELERİN ÖDEYECEKLERİ AİDAT MİKTARI

1-Üyeler Derneğe giriş aidatı olarak yıllık toplam 100 TL öderler. Üyeler bu aidatlarını yıllık olarak ödeyebilrler.

2-Dernek üye aidatlarını günün şartlarına göre yönetim kurulu karar alarak belirler.

3-Dernek taşınır ve taşınmaz mallarından kira olarak elde edilen gelirler, taşınır değerler gelirleri.

4-Her türlü bağış ve vasiyetlerden elde edilen gelirler.

5-Ortaklıklar, iktisadi işletmeler lokal ve yardımlaşma sandığından elde edilecek gelirler.

6-Yardım toplama kanununa göre izin alınarak yardımlardan elde edilen gelirler.

7-2860 sayılı yardım toplama kanunu hükümlerine göre alınacak izin ile elde edilecek gelirler.

MADDE 16 - GELİR VE GİDERLERDE USUL

Derneğin gelirleri alındı makbuzu ile toplanır. Giderleri fatura karşılığı veya gider makbuzu karşılığı ile yapılır. Bu makbuzlar anlaşmalı matbaalara bastırılmak suretiyle temin edilir. Bu makbuzların şekli ve onaylanması yönetmelik hükümlerine göre yapılır. Aidat ve bağış toplayacak şahıslar yönetim kurulunca belirlenir. Belirlenen bu kişilere yönetim kurulu tarafından yönetmelikle belirlenir ve bunlar adına yetki belgesi düzenlenir.

MADDE 17 - DERNEĞİN TUTMAKLA ZORUNLU OLDUĞU DEFTERLER

1-Karar Defteri

2-Üye Kayıt Defteri

3-Evrak Kayıt Defteri

4-Demirbaş Eşya Kayıt Defteri

5-İşletme Hesabı Defteri

6-Alınındı Belgesi Kayıt Defteri

Bu defterlerin yetkili Noter veya Dernekler Biriminden tasdik ettirilmesi zorunludur.

MADDE 18 - TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

Tüzük değişikliğine karar verme yetkisi genel kurulundur. Tüzük değişikliği genel kurul toplantılarında gündeme alınmış ise veya hazır bulunan üyelerin 1/10 u tarafından yazılı istekle bulunmuş ise gündeme alınır ve görüşülür. Tüzük değişikliğine karar verme yeter sayısı hazır bulunan üyelerin 2/3 çoğunluğudur.

MADDE 19 - DERNEĞİN İÇ DENETİM ŞEKLİ

Dernekler kanunu tüzüğüne göre denetleme kurulu tarafından denetleme gerçekleştirilir. Dernek amacını gerçekleştirmek için bir araya gelen üyeler arasında oluşan görüş birliğinin sürdürülmesi dayanışmanın güçlendirilmesi ve iye ilişkilerinin disipline edilmesini belirten çalışma planının bütçe ile uygulamaya konulan programın en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için denetleme kurulunun görüşlerini ve temennilerine esas olmak üzere genel kuruldan geçirilmek sureti ile yönetmelik çıkararak veya denetmenler atayarak iç denetim yapılabilir.

MADDE 20 – DERNEĞİN ŞUBELERİNİN KURULUŞU

Dernek, gerekli görülen yerlerde genel kurul kararıyla şube açabilir. Bu amaçla dernek yönetim kurulunca yetki verilen en az üç kişilik kurucular kurulu, Dernekler Yönetmeliği’nde belirtilen şube kuruluş bildirimini ve gerekli belgeleri, şube açılacak yerin en büyük mülki amirliğine verir.

MADDE 21- ŞUBELERİN GÖREV VE YETKİLERİ

Şubeler, tüzel kişiliği olamayan, dernek amaç ve hizmet konuları doğrultusunda özerk faaliyetlerde bulunmakla görev ve yetkili, tüm işlemlerinden doğan alacak ve borçlarından ötürü kendisinin sorumlu olduğu dernek iç örgütüdür.

MADDE 22- ŞUBELERİN ORGANLARI VE ŞUBELERE UYGULANACAK HÜKÜMLER

Şubenin organları, genel kurul, yönetim kurulu ve denetim kurulu’dur.

Genel kurul, şubenin kayıtlı üyelerinden oluşur.  Yönetim kurulu, beş asıl ve beş yedek, denetim kurulu ise üç asıl ve üç yedek üye olarak şube genel kurulunca seçilir.

Bu organların görev ve yetkileri ile bu tüzükte yer alan dernekle ilgili diğer hükümler, mevzuatın öngördüğü çerçevede şube’de de  uygulanır.

MADDE 23- ŞUBELERİN GENEL KURULLARININ TOPLANMA ZAMANI VE GENEL MERKEZ GENEL KURULUNDA NASIL TEMSİL EDİLECEĞİ

Şubeler, genel kurul olağan toplantılarını genel merkez genel kurulu toplantısından en az iki ay önce bitirmek zorundadırlar.

    Şubelerin olağan genel kurulu, 3 yılda bir, Temmuz ayı içersinde, şube yönetim kurulunca belirlenecek gün yer ve saatte toplanır.

Şubeler, genel kurul sonuç bildiriminin bir örneğini toplantının yapıldığı tarihi izleyen otuz gün içinde mülki idare amirliğine ve dernek genel merkezine bildirmek zorundadırlar.

Şubeler, şube sayısı üçe kadar genel merkez genel kurulunda tüm üyelerin doğrudan katılımı ile; şube sayısı üçten fazla olması durumunda ise, şubede kayıtlı her yirmi (20) üye için bir (1), arta kalan üye  sayısı  10‘dan fazla ise bu üyeler içinde bir olmak üzere şube genel kurulunda seçilecek delegeler aracılığı ile genel merkez genel kuruluna katılma hakkına sahiptir.

Genel merkez genel kuruluna en son şube genel kurulunda seçilen delegeler katılır. Genel merkez yönetim ve denetim kurulu üyeleri genel merkez genel kuruluna katılır, ancak şube adına delege seçilmedikleri sürece oy kullanamazlar.

Şubelerin yönetim veya denetim kurulunda görevli olanlar genel merkez yönetim veya denetim kuruluna seçildiklerinde şubedeki görevinden ayrılırlar.

MADDE 24- TEMSİLCİLİK AÇMA

Dernek, gerekli gördüğü yerlerde dernek faaliyetlerini yürütmek amacıyla yönetim kurulu kararıyla temsilcilik açabilir. Temsilciliğin adresi, yönetim kurulu kararıyla temsilci olarak görevlendirilen kişi veya kişiler tarafından o yerin mülkî idare amirliğine yazılı olarak bildirilir. Temsilcilik, dernek genel kurulunda temsil edilmez. Şubeler temsilcilik açamazlar.

MADDE 25 - DERNEĞİN FESHİ

Dernek genel kurulu her zaman derneğin feshedilmesine karar verebilir. Genel kurulun derneğin feshine karar verebilmesi için tüzüğe göre genel kurula katılma hakkına sahip bulunan dernek üyelerinin en az 2/3 nün toplantıda hazır bulunması gerekir. İlk toplantıda bu çoğunluğun sağlanamaması halinde üyeler ikinci toplantıya çağırılır. İkinci toplantıda üyeler sayısı ne olursa olsun Fesih konusu görüşülebilir. Derneğin feshi ilişkin kararın verilebilmesi için toplantıda hazır bulunan 2/3 ü şarttır. Derneğin feshi yönetim kurulu tarafından en geç 30 gün içerisinde mahallin en büyük Mülki Amirliğine yazı ile bildirilir. Derneğin mahkeme kararı veya Genel kurul kararı ile feshedilmesi halinde mal varlığı Ünaldı Köyü Muhtarlığına bırakılır.

MADDE 26 - HÜKÜM EKSİKLİĞİ

Bu ana tüzük uygulamasında ortaya çıkacak hüküm eksiliğinde 5253 Sayılı dernekler kanunu ile 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun hükümleri uygulanır.

MADDE 27- ASİL YÖNETİM KURULU

Başkanı                              :Feysel YAKŞI

Başkan Yardımcısı            : Mahmut ÖZKAN

Başkan Yardımcısı            : Evren ÖKÇEN

Başkan Yardımcısı            : Efendi SEVİM

Asil Üye                               :Serkan ARSLAN

Asil Üye                               :Murat IŞITMAN

Asil Üye                               :Abdülaziz ÇAM

Bunder

© Copyright 2019  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top